Villa De Corte, Gebroeders Massantstraat 31, 3020 Herent

Infokrant Gemeente Herent nr. 215 – september 2008

vroeger nu

Deze villa was eertijds eigendom van de heer De Corte, kolenhandelaar. Hij heeft ze waarschijnlijk laten bouwen op het einde van de 19de eeuw.

Omstreeks de jaren 1950 werd het domein in twee verdeeld. Het linker deel werd gekocht door de Zusters van Vorselaar, die er de huidige school ‘De Kraal’ oprichtten. Het rechter deel van de villa werd gekocht door de familie Vanvaerenbergh-Vantricht. Na de dood van de ouders kwam het aan hun dochter en schoonzoon, de familie Butaye-Vanvaerenbergh.

Dit symmetrische gebouw met twee verdiepingen en een halfrond venster met zeven deelraampjes boven de deur ligt achter een groot ijzeren hekken aan de straatzijde. Achteraan daalt het terrein af en komt men via trappen in een klein park met rechts een groot grasplein. In de jaren 70 van vorige eeuw werd aan de oostelijke zijde een bijbouw opgetrokken die mooi in het geheel geïntegreerd werd.