Villa Boulanger, Winkselsesteenweg 82, 3020 Herent

Infokrant Gemeente Herent nr. 211 – april 2008

vroeger nu

Naast het kasteeltje van wijlen prof. Draye staat onder het nummer 82 een fraai huis, afgesloten door een muur. Het werd waarschijnlijk gebouwd door de familie Charles Descamps-Clément de Cléty. In het begin van de 20ste eeuw werd het bewoond door een kloostergemeenschap van Franse Cisterciënzerzusters uit Tours, die het Couvent de Saint-Martin noemden. De zusters hadden hier na het decreet van 1883 in Frankrijk een toevluchtsoord gezocht en gevonden.

Na de dood van Charles Descamps kwam het domein in handen van zijn kinderen. In 1920 verkochten zij het aan Leonie Mertens, weduwe van Jan Delvaux. In 1924 komt het aan Albert Delvaux en in 1937 werd het geërfd door de weduwe van Hubert Boulanger. Naar haar werd de villa door de Herentenaren Villa Boulanger genoemd. Haar kinderen verkochten het domein in 1985 aan drie families en een religieuze, die er toen hun intrek namen en zich Klavertje Vier noemden.

Enkele jaren geleden werden de stallen met conciërgewoning tegen de Winkselsesteenweg volledig gerestaureerd en als woning ingericht voor Jan Gaublomme en Ria Lemmens.